Om Kooperativet

Vi är en restaurang och event bolag som startade 2002 här på Lindholmen. Vi bytte lokal våren 2016 och ligger nu i Götaverks gamla varvslokal, mitt i hjärtat på Lindholmen Science Park. Här serveras vi lunch med stor internationell bredd. Varje dag väljer du mellan 6 olika kök. De generösa ytorna lämpar sig väl för större grupper. Vi hälsar er välkomna till en unik miljö med internationella vibbar och skön food court känsla.

På Kooperativet erbjuder vi dig en 1700 km2 fest lokal med möjligheten att arrangera middagar, kund event, fester, AW och mycket annat i en helt unik lokal.

Götaverken var en varvs- och industrikoncern på Norra Älvstranden på Hisingen i Göteborg mellan 1841 och 1977, då det blev ett dotterbolag till statliga Svenska Varv AB. Efter Arendalsvarvet tillkomst 1963 benämndes det ursprungliga skeppsvarvet för Göteborgsvarvet. Arendalsvarvet avvecklades 1989. Den sista kvarvarande delen av varvet var ett reparationsvarv, som från 1993 gick under namnet Götaverken Cityvarvet AB. År 2000 övertogs verksamheten av varvskoncernen Damen Group med säte i Nederländerna. Varvet lades ner 2015 och den 21 april 2016 invigs Magasin MI4 och MI5 i sin nya skepnad, Göteborgs nya restaurang och evenemangsplats Kooperativet Lindholmen.